Znamenie Zverokruhu Rak


Existujú pravdy aj klamstvá. Niektoré fakty sú založené na skutočných vlastnostiach znamení zverokruhu, zatiaľ čo iné sú šírené jedovatými jazykmi, aby vytvorili falošný obraz znamení. V tomto zhrnutí si povieme o faktoch, ktoré ukazujú, aké sú jednotlivé znamenia zverokruhu v skutočnosti. Pozrieme sa však aj na niektoré z najbežnejších mýtov o každom znamení, ktoré nie sú pravdivé.

Najdôležitejšie fakty o Rakovi

Rak je štvrté znamenie v poradí zverkruhu. Toto znamenie zverokruhu je vnímavé, starostlivé a emocionálne. Rak patrí k tým znameniam, ktoré sa riadia svojimi pocitmi. Je to vďaka vládnucej planéta raka, ktorou je Mesiac. No aj Rakov element, voda, zohráva dôležitú rolu vo formovaní osobnosti tohto znamenia, ktorého sezóna začína s príchodom ročného obdobia leto.

Znamenie zverokruhu Rak je človek, ktorý je zladený so svojími pocitmi. Má nadhľad vo veciach, ktoré sa dejú okolo i v jeho živote. K rakovým najsilnejším pozitívnym črtám patrí jeho prirodzená starostlivosť o ostatných. Je to vodné znamenie zverokruhu, ktoré má záujem o poskytnutie pocitu bezpečia tým, ktorých miluje. Raci sú chapavé, láskavé a obetavé znamenie zverokruhu so silným vzťahom k domovu.

Domovským astrologickým domovom raka je 4. dom, ktorý je domovom rodiny. Rak sa považuje za také znamenie zo zverokruhu, ktoré si cení hodnoty domova, rodiny a osobných vzťahov. Charakteristika znamenia rak považuje emócie raka za veľmi dôležité. Rak má schopnosť vcítiť sa i do vecí a pocitov, ktoré cítia jeho najbližší.

Mesiac, vládnuca planéta Raka mu dáva inšpiratívnu povahu, mystycké vyžarovanie a v neposlednom rade Rakovi prepožičiava i silnú intuíciu. Práve Rak je to znamenie zverokruhu, ktoré má častokrát veľmi silne vyvynutú emočnú inteligenciu. Rak sa v kontakte so svojími pocitmi cítit dobre. Častokrát sú jeho emócie nezvládané hlavne v mladom veku. S vekom však prichádza aj lepšie zvládanie svojho emočného sveta a tak stretávate Raka, ktorý je vyspelý, stabilný a mimoriadne vyrovnaný.

O Rakovi je všeobecne známe, že sa nebojí hovoriť o svojich pocitoch. Je dostatočne sebakritický, niekedy možno až príliš. Rak je znamenie silné, odhodlané. Ak je nutné ochrániť blízkych bojuje zo všetkých síl, aby sa tí, na ktorých mu záleží mali dobre. Rak je veľmi dobrý priateľ a spoločník. Pomáha, vypočuje a udrží všetky tajomstvá. Je vhodné tiež spomenúť, že štvrté znamenie zverokruhu je vysoko kreatívne. Častokrát sa prejavuje prostredníctvom kreatívnej činnosti.

Znamenie zverokruhu Rak je niekedy prekvapivé - Objavte viac o prvom znamení v poradí, jeho horoskopy a budúcnosť.

Nepravdivé mýty o znamení Rak

Niektoré horoskopy vnímajú Raka ako mimoriadne citlivé znamenie zverokruhu. Hovorí sa, že rak je precitlivený. Neznamená to však, že rak je nadmerne emotívny. Čo v skutočnosti znamená vyjadrenie nadmerných emócií? Pre niekoho môže byť prejav rakových pocitov nedostatočný, napríklad vo vzťahu Rak a Váhy, Rak a Ryby...

Pre iných môže byť Raková láska až príliš veľkým sústom. Je pravda, že rak sa niekedy orientuje svojími pocitmi. No na druhej strane patrí k najlogickejšie uvažujúcim znameniam zverokruhu. Rak je realistický a pocity prejavuje až vtedy, ak si je láskou istý a ak je zamilovaný. Ak je podľa vás Raková láska príliš emocionálna, nebude pre vás pravým partnerom.

O Rakoch koluje mýtus, že sú nesamostastní a kariéra ich nezaujíma. Rak je vnímaný cez svoj element voda ako otec, matka. O rakovi sa nepredpokladá, že urobí veľkú dieru do sveta. Je to i tým, že znamenie zverokruhu Rak pôsobi rodinne, domovsky. Cení si stabilitu viac, než čokoľvek iné a hľadá pohodlie. Ale Rak je tiež mimoriadne bojovný a silný človek. Jeho silná a odolná schránka mu pomáha v boji s neprávom vo svete.

Rakovi záleží na domove, ale keď sa dostane k šanci rýchlo ju využije. Je to mimoriadne precízny pracant, ktorý sa nebojí ísť za svojími snami. Tento mýtus je teda nepravdivý - Rak je samostatný a pracovitý človek. Nieje výnimkou, že práve Rak vlastní veľké firmy a pracuje na veľkých projektoch. Existuje mnoho vedcov, konštruktérov, slávnych osobností narodených v znamení rak. Napríklad aj Nikola Tesla - vynálezca a konštruktér.

Ďalším klamstvom, ktoré sa môžete o rakovi dočítať je, že rak je príliš pasívny. Už predchádzajúce riadky opísali raka spôsobom, ktorý vylučuje pasívnu povahu raka. Jeho milujúca a nápomocná povaha nieje v rozpore s tým, že i znamenie zverokruhu Rak ide priebojne za svojími cieľmi. Dokáže byť aj agresívny, ak si to situácia vyžaduje, dodáva charakteristika znamenia Rak.

Charakteristika znamenia Rak definuje kladné aj záporné vlastnosti Raka. Muž Rak i žena Rak sa v tejto charakteristike dozvedia všetko o svojej povahe a vlastnostiach.

Rak je náladové a zbabelé znamenie zverokruhu

Korešpondujú mýty o náladovosti raka s pravdou? Rak je citlivé znamenie, ktorému vládne Mesiac. Častokrát ho vidíte v smutnej, alebo depresívnej nálade. Prejavuje svoje emócie čisto tak, ako sú. Je vhodné spomenúť, že Rak nevie dobre klamať a jeho emócie sú vyjadrené tak, ako ich cíti. Jeho nálady sú preto omnoho jasnejšie než napríklad nálady iných znamení zverokruhu. Neznamená to však, že Rak je náladový. Iba prejavuje čisto to, ako momentálne vníka seba, svet i okolie. To, ako sa aktuálne cíti. Každému sa stane, že deň sa začne veselo a skončí depresívne. Rak to prejaví aj navonok. A preto je o Rakovi známe že je náladový.

Rak je slabý a nedokáže prekonať problematické doby - toto je ďalšie klamstvo o veľmi silnom, azda až psychicky najodolnejšom znamení zverokruhu. Cíti problémy iných. Ak nepomôže, neznamená to, že je slabý. Energiu na pomoc ostatným si stráži pre tých, ktorí su pre neho najdôležitejší. Rak je odolný ochranca. Vojak, ktorý ochráni svojich najbližších. Je silný a vďaka silnému emočnému základu by obetoval aj život pre tých, ktorých miluje. Je to veľmi silný jedinec na ktorého sa môže rodina vždy spoľahnúť. Znamenie zverokruhu Rak dokáže byť tvrdé a silné.

Aké ďalšie mýty poznáte o znamení zverokruhu Rak? Napíšte nám do komentára na našom Facebooku - Horoskop a Tarot.


Viac zo sveta Horoskopu a Tarotu:

Vyskúšajte Tiež Horoskopy:

Rýchle Vyhľadávanie: Napíšte čo hľadáte (napríklad - Horoskop Dnes):



Baran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Škorpión Strelec Kozorožec Vodnár Ryby


Tím Horoskop a Tarot je vám k dispozícií na adrese horoskop.vestenie@gmail.com

Všetky horoskopy, tarot a veštenie, pre vás s láskou vypracovala veštkyňa Sibyla. Vydavateľom článku je tím Horoskop & Tarot.
Najlepšie horoskopy nájdete na stránke https://horoskop-tarot.sk

Kontakt: Pre Vypracovanie Osobného Grafu, veštenie, výklad Tarotu, alebo vytvorenie Horoskopu Lásky je veštkyňa Sibyla k dispozícii prostredníctvom mailu vestenie.horoskop@gmail.com

Navštívte tiež náš spriatelený web v Anglickom Jazyku www.horoscope-divination.com

Spriatelená stránka v Českom Jazyku www.horoskop-tarot.cz

Tieto stránky používajú súbory cookies. Zotrvaním na stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.

Autorské práva sú vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj v inom jazyku bez písomného súhlasu autora je zakázané. Pre použitie článkov alebo vybraného obsahu na vašom webe či inak, kontaktujte autora prostredníctvom mailu horoskop.vestenie@gmail.com