20. až 26. Mája Začína SEZÓNA BLÍŽENCA: Nastane aj SPLN MESIACA v znamení STRELEC

Týždenný Horoskop veští obrovské zmeny v 21. Týždni. Tento týždeň, 20. Mája prijme Slnko energiu nového znamenia zverokruhu Blíženci. Spln Mesiaca v Strelcovi má tiež veľký efekt na celý zverokruh. Slnko v tomto týždni ukončuje sezónu Býka, aby začalo obdobie nového znamenia zverokruhu - vzdušného Blíženca.

Energie sa teda menia aj z hľadiska živlov, kedy sa prevaha zemského živlu vymieňa za silu vzdušného elementu. Prechod slnka z Býka do Blíženca vyvoláva mnohé nové pocity a znamená, že sa niektoré postoje, názory, naše vzťahy, aj pocity môžu zmeniť náhlym tokom iných energií.

Navyše, tento týždeň je zaujímavý aj z hľadiska ostatných tranzitov, ktoré zdobia našu tohtotýždennú oblohu. Významným obdobím každého mesiaca sú aj najpodstatnejšie fázy luny, nášho krásneho a silou nabitého mesiaca. V Máji sme už čelili mesačnému novu, ktorý ponukol veľký priestor pre prijatie nových vecí a zmien, ktoré sme si žiadali s Aprílovým Splnom.

V tomto týždni nám horoskop opäť predpovedá Spln mesiaca, ktorý je však citeľne iný, pretože sa v tomto týždni ukáže v znamení Strelec. Kým sa Slnko nachádza vo vzdušnom Blížencovi a Mesiac sa rozvinie do Splnu v ohnivom Strelcovi, vnímame, ako vzduch podporuje prirodzenú silu ohňa. Táto kombinácia živlov je zmenou, oproti minulým obdobiam, ktorým vládol prevažne zemský element.

Tak veľa SILNÝCH astrologických udalostí, ktoré sa stanú v tomto týždni len tak často pokope nevidieť. Udeje sa veľa kombinácií pohybov planét, ktoré rozvírila vody väčšieho pohybu a dominancie. Tento týždenný pohyb je astrologicky nutný, pre prečistenie energií a pocitov u každého znamenia zverokruhu. Pre nové nápady a inšpiráciu.

V mysli znamení zverokruhu sa veľa mení, pretože je v prevahe vášnivá, no zároveň inšpiratívna energia. Sila planét je tento týždeň veľmi mocná a u niektorých znamení prichádza k obrovskému obratu vo vnímaní seba i svojich vzťahov. Astrologicky je tento týždeň aj v horoskope veľmi pôsobivý.


Slnko mení to, ako v tomto týždni cítime aj myslíme

V Nedeľu, 19. Mája 2024 sa ešte posledný celý deň Slnko nachádza v znamení Býk. V pondelok, okolo 3 hodiny popoludní sa Slnko zmení, pretože príjme vzdušnú energiu Blíženca. Tento týždeň sa teda začína sezóna nového znamenia zverokruhu. Cyklus astrologických znamení dopĺňa tretie znamenie v poradí.

Blíženec dodáva tomuto týždňu viac zmyselnosť. Spomaľuje tok energií zeme a zvyšuje komunikatívnu stránku znamení zverokruhu. Aj keď sa Slnko preskupuje, prúd je pomalší.

Posaďme sa do pohodlného kresla a vychutnajme si v tomto týždni obľúbený film, knihu, obľúbených ľudí v pohodlí a bezpečí svojho domova. Veľa vecí sa v tomto týždni točí okolo komunikácie, rozhovoroch a okolo slovných radostí. Vychutnajme si okamihy tohto týždňa, kedy sa Slnečná sila stará o rozjasnenie mysle a atmosféry okolo znamení zverokruhu.

Od Pondelka, 20. Mája prináša teda Slnko v súhvezdí Blíženca flexibilnejšiu a pružnejšiu atmosféru. Znamenia zverokruhu si od tejto chvíle viac užívajú krásy prítomného momentu a milé rozhovory. Zvedavosť sa stupňuje.

Je však dobré, aby znamenia zverokruhu zostávali naďalej opatrné, aby nezapaľovali príliš veľa polienok v komunikačnom ohni. Buďme skôr ústretoví a nehroťme rozhovory aroganciou, a snažme sa vypočuť názor každého. Nie len ten náš je pravdou vo vesmíre, názory iných môžu byť tiež poučné, nezabúdajme na to ani v tomto týždni.

Krása sveta predsa spočíva vo variabilite. A týka sa to aj názorov a postojov iných, aj v tom, ako sa líšime je krása tohto sveta. V inom prípade by bol svet nudným a sterilným miestom, kde by sme boli všetci rovnakí. Príjmime v tomto týždni krásu sveta, ktorá spočíva áno, aj v inakosti a jedinečnosti každého z nás.


Slnko v Blížencoch túži po rozhovoroch a stretnutiach

Kým bolo slnko v uplynulých 4 týždňoch v zemskom objatí Býka, stáli sme na ceste sústredenia sa na pevné základy. Užívali sme si reálne veci, zaujímali sme sa o financie a vzťahy s trvalou hodnotou. Posledné týždne sme objavovali so zvedavosťou v srdci, čo dokážeme urobiť pre seba a najbližších, aby sa veci a vzťahy zastabilizovali. Veľa vecí sa aj zmenilo, energia sa spmalila a teraz môžu naše kroky z minulosti dávať väčší zmysel.

Od pondelkového popoludnia sa Slnko vydáva na cestu živej vzdušnej energie Blíženca. Znamenia zverokruhu dostávajú veľký smäd po poznaní a po spoločenských udalostiach. Sme viac prístupní rozhovorom a otvorení názorovým rozdielom. Takto je to správne, pretože každý človek je jedinečný a v čase Slnka v Blížencovi musíme prijať a nasávať jedinenčnú esenciu ľudí, ktorí tvoria náš svet.

Kým sa Slnko sústredilo na budovanie pevných základov v Býkovi, rozhovory a názory iných boli pre nás skôr otravné a problematické. V pondelok však Slnko otvára naše srdce, aby dramaticky zmenilo náš štýl komunikácie a prijatie všestrannosti. Sme i viac intelektuálne angažovaní, čo je priaznivé pre náš pracovný svet.


Blíženec je ako motýľ skúmajúci okolie a chute

Podstata energie Blížencov sa dá vizualizovať jednoduch - jeho energia je ako nádherný motýľ, ktorý sa nebojí poletovať z kvetu na kvet a ochutnávať rôzne chute nektáru z každého kvetu. Sme zvedaví a chceme dokázať viac, poznať viac. Nechceme zostať iba vo svojej osobnej kocke.

Už v pondelok, 20. Mája 2024, otvárame dvere do sveta, aby sme spoznali jeho chute, rôznorodosť, krásu, ale aj úpadok. Všetko to patrí k svetu. Naše vnímanie sveta je však tým, čo vytvára nás samých. A teraz je vnímanie otvorenejšie a tolerantnejšie. Je to krajšie nastavenie mysle, pretože svet sa v našich očiach zjednocuje a vytvára jeden komplexný priestor.

V tomto týždni zisťujeme, že všetci môžeme žiť v harmónií, ak sa bude láska rozvíjať a podporovať. A Slnko, Venuša i Merkúr, dokonca aj Spln Mesiaca v tomto týždni pripomínajú, že zmena k lepšiemu je VŽDY možná, a záleží aj na krokoch a prístupu jednotlivcov. Preto začnime u seba a meňme svoju myseľ na láskavejšiu a plnú porozumenia.

Jed nech je ešte pred stredajším splnom preč z našich pier, z mysle, zo srdca. Klebety, zlo, jed - sú čiernou hmotou, ktorá pohlcuje celé naše telo, celú našu dušu. Je to čierna hmota, ktorá nás pohltí, ak sa jej vedome nezbavíme. Je správny čas - práve tento týždeň, keď sa Slnko dostane do Blíženca a Spln Mesiaca sľubuje prečistenie od negativity a zloby.


Znamenia cítia silné týždenné vesmírne impulzy

Pod vplyvom astrologických udalostí tohto týždňa sme spoločenskejší. Túžba po spojení s ostatnými sa zosilňuje a dodáva nám príjemný pocit z každodenných povinností. Bez námahy naša myseľ putuje k väčšej bystrosti, čo je benefitom pre pracovné povinnosti tohto týždňa, ktoré idú jednoduchšie.

Zapájame sa do podnetných diskusií a vzdušné znamenia - Blíženci, Váhy a Vodnár sú v tomto týždni strojcami zaujímavých tém k rozhovorom. Energia týždňa je odľahčená. Je cítiť aj dynamika, ktorá je zo začiatku nepokojná, no keď je utíšená naša zvedavosť a spoločenské ja, sme na správnej ceste za správnym naladením sa na vlny vesmíru.

Všetky znamenia zverokruhu sú povzbudené posunom vládcu zverokruhu - mocným Slnkom. Ohnivé znamenia zverokruhu Baran, Lev a Strelec cítia veľký nárast sily a energie, hlavne v strede tohto týždňa, kedy sa Mesiac rozrastá do Splnu v nositeľovi ohnivého živlu, v znamení Strelec. Práve Baran, Strelec, Lev a vzdušný Blíženci, Vodnár a Váhy sa v tomto týždni ocitajú v centre živých rozhovorov, nadšenia a delenia sa o svoje nápady.


Ako sa cítia ďalšie znamenia zverokruhu - Zemské a Vodné?

Zemské znamenia zverokruhu - Panna, Býk a Kozorožec, sa v úvode 21. týždňa cítia mimo konfortnej zóny. Tento pocit je spôsobený tým, že Slnko opúšťa zemskú kvalitu. Spočiatku cítite nestabilitu, ale ako sa dni týždňa chýlie ka víkendu ste flexibilnejší a prispôsobivejší.

Tento čas dokonca dopraje zemským znameniam priestor pre premýšľanie, viac kľudu a príjemné chvíle osobného odpočinku. Posilňuje sa vaša praktickosť a veci idú rýchlejšie.

Vodné znamenia, Rak, Škorpión a Ryby musia nájsť rovnováhu im vlastnú. Možno sa budete pohybovať medzi vlastnými emóciami a hĺbkou sveta. Kvôli vzdušnej energii Blížencov čaká na vodné znamenia viac povinností a možno aj väčší tlak v tomto týždni. Nezabúdajte, že kľúč k väčšiemu pokoju je jasnosť. Ak budete jasne formulovať svoje pocity a myšlienky dokážete aj v tomto týždni posilniť svoje osobné ciele a profesionálne vzťahy.


Aký dopad bude mať na znamenia zverokruhu Štvrtkový Spln Mesiaca v Strelcovi?

Vo štvrtok, 23. Mája 2024 očakávame jednu z najpodstatnejších udalostí Mája. Okrem toho, že tento týždeň je nabitý silnými energiami od Slnka, sa 23. Mája rozprestrie na našej oblohe aj Mesačný Spln, tenokrát v súhvezdí Strelec. Tento okamih nie je len taká bežná fáza mesiaca, je to kľúčový moment emocionálneho a duchovného vyvrcholenia, odzrkadľujúci prísľuby dané guľatým Mesiacom.

Čas, kedy sa Spln dostane do svojho najsilnejšieho bodu, teda vo štvrtok, 23. Mája 2024, je dôležitý aj z hľadiska duchovnej, či fyzickej očisty znamení zverokruhu. Tento čas sa spája s požiadavkami smerom ku vesmíru, ktoré by sa mali splniť do najbližšieho Novu Mesiaca, ktorý nás čaká v mesiaci Jún 2024. O čo teraz vesmír žiadame, to by nám mal poskytnúť do najbližšieho Novu. Samozrejme, ak požiadame o ferrari, asi to vesmír nestihne. Ale emocitonálnu rovnováhu, príjemnú lásku, možno aj finančné zlepšenie by stihnúť mohol.

Nevynechajme preto možnosť požiadať vesmír v čase Splnu Mesiaca o to, čo je pre nás emočne alebo fyzicky nevyhnutné. O zdravie, lásku, peniaze... Skrz rituály bielej mágie možno dostaneme od vesmíru veci, ktoré nám má prirodzene poskytnúť. O rituáloch bielej mágie v čase mesačného Splnu sa dočítate aj na tomto odkaze.


Počas žiarivej noci Mesačného Splnu sa naše emócie prebúdzajú

Emočne je Spln Mesiaca v Strelcovi okamih, kedy sa nás dotkne milujúca kvalita mesiaca, aby povzbudila prejavovanie emócií ukrytých v našom srdci. Je to čas, keď láska kvitne, potenciál pre lásku je nekonečný, a vzťahy znamení zverokruhu sú osvetlené nežnou žiarou mesiaca. Svetlo úplného Mesiaca vrhá jasnosť na to, čo nám chýbalo, najmä v oblasti učenia, dobrodružstiev a živej komunikácie. Osvetľuje to podstatné, energiu, ktorá obohacuje nášho ducha a má silu rozšíriť naše naše obzory.

V tanci kozmu tvoria v tomto týždni Blíženci a Strelec esenciu duchovného osvietenia. Blíženci, nositeľ nášho komunikatívneho ja, pozýva znamenia zverokruhu k ostému a nápaditému premýšľaniu. Je tu pre nás, aby sme zvládli hmatateľné potreby, aby sme blízke vzťahy naklonili smerom k láske a spokojnosti.

Strelec rozprúdi oblasť „vyššej mysle“ a znamenia nabáda, aby sme rozšírili svoj pohľad, hľadali hlbšie významy a širšie perspektívy. Aby sme sa nesústredili iba na svoj vlastný svet, ale vnímali ľudí a veci okolo ako jeden celok tvoriaci celý osobný vesmír.

Každý, kto sa nám prihovorí, kto sa nás v tomto týždni dotkne, zanechá svoj jedinenčný podpis na živote znamení zverokruhu. Blíženci sú v tomto týždni šikovným navigátorom mysle a ukotvením v prítomnom okamihu. Strelec je dušou ktorá skúma okolitý svet a hľadá svoju osobnú slobodu, šťastie a svoj jedinečný zmysel..


Prijmime posun, ktorý naznačuje týždenný horoskop?

S naladením sa na prirodzenosť vesmíru v tomto týždni, prijmime dualitu Blížencov. Buďme trpezlivým záhradníkom svojho priestoru, ale aj spomínaným zvedavým motýľom.

Zapojme sa do rozhovorov, hľadajme nové skúsenosti a dovoľme svojej mysli blúdiť a skúmať. Tento týždeň je skvelým časom pre otvorenosť prispôsobivosť sa pre nasatie rozmanitosti myšlienok a nápadov, ktoré nás obklopujú.

Cesta Slnka z Býka do Blížencov nie je len nebeská udalosť. Je to pozvanie do nových oblastí svojho ja, ktoré je prispôsobivejšie a ochotné prijať jedinečnosť iných. Sme slobodnejší v myšlienkach, čo je dôležité pre obnovenie vnútornej rovnováhy a vypudenie jedu z nášho vnútra. Roztiahnime v tomto týždni krídla a nechajme sa unášať vzdušným elementom Blížencov, ktorý nás zanesie k novým obzorom.


Cestou Slnka a Mesiaca to v tomto týždni nekončí

Venuša sa vo štvrtok v noci tiež pridá k Mesiacu a vnorí sa rovnako do vzdušnej energie Blíženca, kde sa už nachádza i Slnko. Venuša je v Blížencoch nabitá vtipnou rozmanitosťou pre lásku a túžbou po lepších vzťahoch. Tranzit Venuše je pre tento týždeň tiež dôležitý a podporuje zvedavé otázky. Je dôležitá pre vynkajúce ľudské interakcie, ku ktorým dochádza hlavne v druhej polovici týždňa a počas víkendu.

Z jednej zaujímavej konverzácie prechádzame do druhej, pretože Blíženec je teraz pri sile, aby podporil naše nápady a komunikatívne ja. Tešme sa z príjemných chvíľ vrámci milých, náučných a láskyplných rozhovorov. Kúzlo Blíženca je teraz silné a odpútava nás od povrchnosti, ak sme dostatočne vnímaví.

Mars je vo svojom domove, pretože sa naďalej rozvíja v súhvezdí Barana, ktoré je jeho domovom. Znamenia zverokruhu zisťujú, že odvahou dokážu dosiahnúť všetko, čo si zaumienia. Presadzujeme svoje vlastné záujmy a ciele s nadšením. Pozor však na egoizmus, ktorý táto poloha Marsu naznačuje. Nie my sme stredom vesmíru, ale naše myslienky a postoje môžu náš vlastný vesmír ovplyvňovať.

POZOR na netrpezlivosť a impulzívnosť od ohnivého Marsu v Baranovi. Máme náladu a tendenciu robiť unáhlené závery, čo ohrozuje vzťahy hlavne v prípade nepekných hádok. Hľadajme radšej útechu v Slnku a komunikácií, ktorá je silná, aby sme získali konštruktívne riešenia v prípade náhlych konfliktov.


V úzadí nezostáva ani Jupiter a ostatné pomalé planéty

Pomaly pohybujúce sa ďalšie planéty nemajú na tento týždeň priamy silný efekt, ale môžu ovplyvňovať to, ako sa celkovo cítime v tieto dni. Keď sa Jupiter pripravuje na svoj posun zo stabilného Býka do Blíženca rovzíja pomalý nárasť túžby po skúmaní a podporuje zvedavosť. Jupiter sa teraz postará, aby sme sa viac učili a aby nám naše povinnosti šli postupne ľahšie. Pre študentov a ľudí, ktorí sa musia neustále vzdelávať je Jupiter v Blížencoch od 26. Mája veľmi nápomocný.

Saturn pokračuje vo svojej ceste cez znamenie Ryby a nabáda znamenia zverokruhu, na prejavovanie najvnútornejších snov, ale aj obáv. Ani tento tranzit sa neukáže priamo v tomto týždni ale z dlhodobého hľadiska nám Saturn dáva lekciu súcitu a disciplíny. Sme takto naladený v dlhodobom horizonte a potrebujeme nájsť zmysel pre smer a pochopenie prostredia okolo.

Urán a Pluto môžu v tomto týždni naďalej vyžadovať, aby sme sa pozastavili nad našimi predstavami o pohodlí a stabilite. Možno chceme od života nereálne veci a tak máme pocit ukrivdenia, ak sa nám nedostane dostatok šťastia a osobnej spokojnosti. Ak nevykonáme žiadnu akciu, vesmír nám nemôže pomôcť naplniť naše predstavi.

Vesmír ale pomáha svojou silou tým, ktorí sa snažia a preto si určme reálne ciele a choďme za nimi. Ani tento efekt pomalého Uránu či Pluta nie je náhly ako napríklad efekt Splnu, alebo Slnka. Postupne nás však zmenou priorít môže práve Urán s Plutom dostať na miesto, kde sa cítime bezpečne a uvedomujeme si skutočné životné bohatstvo.


Slová veštkyne na záver

Za Horoskop a Tarot vám želám mnoho lásky a spokojnosti v tomto týždni. Verím, že Slnko v novom znamní vám dodá viac príjemných okamihov s blízkymi a so sebou samým. Mesiac v Splne nech splní vaše túžby po šťastí a väčšej spokojnosti. S pomalším zásahom.

Saturnu nech je vaše zdravie pevnejšie a vaše prirotiy nech ús nastavené na skutočné a dôležité životné hodnoty. Venuša v Blížencoch vám môže pomôcť vykomunikovať každú vzťahovú búrku, a to najmä v druhej etape týždňa. Venuša navyše môže dopomôcť aj k finančnej hojnosti, ale nutná je osobná snaha a správne kroky.

Mars je doma a tak sa veľmi nebúri. Dôležité je však nekonať unáhlene a impulzivne. Verím, že 21. Týždeň bude pre vás príjemný a harmonický. Prajeme vám úspešný a láskou naplnený týždeň. Horoskop nezabudnite zdieľať, aby sa každý okolo vás dozvedel o svojom osude.

Týždenný Horoskop pre všetky znamenia zverokruhu, od 20. do 26. Mája 2024:


Rýchle Vyhľadávanie: Napíšte čo hľadáte (napríklad - Horoskop Dnes):



Baran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Škorpión Strelec Kozorožec Vodnár Ryby


Tím Horoskop a Tarot je vám k dispozícií na adrese horoskop.vestenie@gmail.com

Všetky horoskopy, tarot a veštenie, pre vás s láskou vypracovala veštkyňa Sibyla. Vydavateľom článku je tím Horoskop & Tarot.
Najlepšie horoskopy nájdete na stránke https://horoskop-tarot.sk

Kontakt: Pre Vypracovanie Osobného Grafu, veštenie, výklad Tarotu, alebo vytvorenie Horoskopu Lásky je veštkyňa Sibyla k dispozícii prostredníctvom mailu vestenie.horoskop@gmail.com

Navštívte tiež náš spriatelený web v Anglickom Jazyku www.horoscope-divination.com

Spriatelená stránka v Českom Jazyku www.horoskop-tarot.cz

Tieto stránky používajú súbory cookies. Zotrvaním na stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.

Autorské práva sú vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj v inom jazyku bez písomného súhlasu autora je zakázané. Pre použitie článkov alebo vybraného obsahu na vašom webe či inak, kontaktujte autora prostredníctvom mailu horoskop.vestenie@gmail.com