Týždenný Výklad na 06. až 12. Máj: NOV MESIACA sa miesi s významnou silou Znamení BÝK a BARAN

Týždenný Horoskop predpovedá na 19. Týždeň 2024, živú súhru živlu zeme a ohňa. V stredobode pozornosti horoskopu stojí znamenie Býk a Baran. Ružový tulipán je týždenným symbolom. Všetky znamenia cítia v tomto týždni mnoho energie, ktorú nesú práve poslovia dvoch významných živlov, formujúcich kvalitu týchto dní.

Energia sa posúva veľmi elegantne aj s Novom Mesiaca v Býkovi, ktorý sa u nás sformuje 08. Mája 2024. Tento okamih, kedy sa Mesiac zahalí do súhvezdia Býka, a našu zem na chvíľu zahalí farbou mystiky, je vhodný aj na rituály bielej mágie spojené s mesačným Novom.

U znamenia Býk sa Nov mesiaca ukáže ako týždenný, hlavný okamih očisty a obnovy. Býk a Baran sú znameniami, ktoré týždňu od 06. do 12. Mája 2024 ponúknu svoju silu, kladné stránky, ale aj ich obávané, rušivé energie. Horoskop však vníma tento týždeň ako priestor pre mocnú prezentáciu seba, kedy každé znamenie dokáže svojim spôsobom vyjadriť vlastnú osobnosť.

Vytrvalosť je s nami na každom kroku a bezpečná energia zemského býka nás ochraňuje, aby sme neustále vytrvali vo svojej snahe, nech už sa týka čohokoľvek. Energia 19. týždňa je podľa horoskopu veľmi silná a znamená, že viaceré znamenia zverokruhu sa s odvahou púšťajú do plánov a predsavzatí.


Ako chápe týždenný horoskop prevahu 2 elementov u všetkých znamení?

Tohtotýždňový Nov mesiaca je priestorom pre narušenie bežného priebehu dní, a vnorenie sa do duchovnejšej roviny seba samého. Týždenný výraz horoskopu je prívetivý pre znamenia zemské aj ohnivé - znamenia Baran, Býk, Lev, Panna, Strelec, Kozorožec.

Znamenia zverokruhu s elementom vzduch a voda - Blíženci, Rak, Váhy, Škorpión, Vodnár a Ryby, sa môžu ocitnúť mimo bežného rytmu každodenných dní. Tejto skupiny znamení sa týždenný horoskop, teda jeho astrologický výraz, dotkne najmä skrz emocionálne zázemie. Objavia sa okamihy, kedy chcete veľa vecí zvládnuť naraz a máte pocit nedostatku času. Ide však len o efekt živlov. Správnou organizáciou povinností zvládnete prekonať jeho problematické vyžarovanie. Je preto dobré dôkladne sa zamerať na rozdelenie toho čo je tento týždeň nutné a čo nemusí byť splnené.

U vodných a vzdušných živlov je týždenný čas dominancie ohňa a zeme predpokladom pre túžbu po slobode a stabilite. Ale vodné znamenia - Rak, Škorpión a Ryby - sa snažia aj o zdôraznenie svojej duchovnej cesty životom. Chcete od života viac, než dostávate, čo vás môže v tomto týždni mierne stresovať.

Energia ohňa a zeme však dáva odvahu zotrvať a nezastavovať sa v polovici cesty. Tento efekt predpovedá týždenný horoskop celému zverokruhu. Astrologicky je týždenný prúd kozmu originálny, aj z pohľadu iných aspektov, než je Nov mesiaca v znamení Býk.

Slnko, rovnako v znamení Býk, vyvolá sextil s planétou Saturn, ktorá je v znamení Ryby. Pluto sa napojí na svoju tohtoročnú retrográdnu cestu znamením Vodnár, čo bude mať stabilný a dlhodobý efekt a tento týždeň ovplyvní iba minimálne, svojou začínajúcou cúvajúcou silou.


Začiatok týždňa je podľa horoskopu v pomalom tempe

Ešte predtým, ako dôjde k najvýznamnejšiemu okamihu týždňa, k Novu Mesiaca, začneme týždeň v príjemnom tempe. V pondelok je sila znamení zverokruhu rovnovážna. Znamená, že prekvapenia by nemali byť obávanou súčasťou rozbehnutia týchto dní. V horoskope je však veľmi jasný odkaz pre impulzivitu. Robme všetko pre to, aby sme sa vyhýbali rozhodnutiam náhlym, ktoré sú spojené s hnevom, alebo obavami.

V úvode týždňa horoskop upozorňuje pred kozmom nabitým impulzivitou, prichádzajúcou od uhniezdenia Mesiaca v znamení Baran. Luna sa pripravuje na svoju veľkolepú fázu Novu v Býkovi, a môže mať tendenciu navádzať znamenia k náhlym a rýchlym rozhodnutiam. Ešte pred tým, ako mesiac príjme rovnováhu zeme chce totiž stihnúť veci po svojom - rýchlo a intenzívne. Tak, ako to už ale býva, veci idú lepšie, ak sa dejú pomalšie, nenásilne.

Pre vzťahy je pondelkový a utorkový mesiac veľmi príjemný. Je nabitý duchom vášne, ktorá v tomto týždni rozdúchava plamene vášne v existujúcich vzťahov. Podpora však smeruje aj k nezadaným, ktorí majú príjemné možnosti na nové stretnutia.

Rande, ktoré prebieha v úvode týždňa by malo byť príjemné a inšpiratívne. V úvodných dňoch týždňa sú znamenia povzbudené k radostnejšiemu prístupu ku vzťahom. Lásku vnímame odvážne, ale túžime aj po bezpečí v objatí dôvery.


Stredajší Horoskop predpovedá zdokonalenie rovnováhy

Zatvorme oči a meditujme. Predstavme si jemný pocit trávy pod nohami, upokojujúcu vôňu jarných kvetov, potešenie z niečoho, čo stojí nad nami. Práve v týchto jednoduchých radostiach nás Mesačný Nov v znamení Býk inšpiruje k priatiu potešenia a inšpirácie.

Mesačný Nov je výzva pre spomalenie. Vychutnávame si bohatsvo života, ak sa na chvíľu zastavíme a vnímame krásy bežného dňa. Precíťme v Stredu krásu, ktorá kvitne zo všednosti, a znovu sa spojime s prvkami života, ktoré prinášajú skutočnú spokojnosť.

Toto obdobie je týždenným horoskopom charakterizované hmatateľným posunom energie, keď prechádzame z ohnivej impulzívnosti Barana do uzemnenej stability Býka. Týždenný prechod Luny je o zakorenení, o definovaní toho, na čom skutočne záleží, a stavaní na tom. JV stredu prichádza čas, kedy sa zasadíme pevne do svojich hodnôt. Naše činy nech sú v druhej polovici týždňa láskavé. Nech vychádzajú z našej autentickosti a z pokoja.

Keď sa pod nočnou, tmavou oblohou strady pozeráme na znovuzrodenie Mesiaca, premýšľajte o svojom vzťahu s hmotným svetom. Býk, ktorému vládne Venuša, nehľadá len krásu – chce pochopiť, čo ju udržiava a obohacuje.

Stredajší lunárny cyklus podporuje vnímanie našich zdrojov v srdci aj peňaženke. Ako pracujeme so svojimi zdrojmi, od financií až po osobnú energiu? Túto otázku môže vyvolať druhá etapa týždňa pod zásahom Novu Mesiaca. Stredajší Nov je hlavný týždenný moment k preskúmaniu toho, čo nás skutočne uspokojuje. Vystúpime mimo povrchnú úroveň komerčného života.


Nov Mesiaca je v týždennom horoskope dominantou

Spojenie Mesačného Novu s tohtotýždenným inovatívnym Uránom a disciplinovaným Saturnom tvorí most medzi starým a novým, medzi tradíciou a pokrokom. S druhou polovicou týždňa sa rozprestiera atmosféra porozumenia, že zmena je nevyhnutná pre rast.

Týždeň znameniam pripomenie, že niektoré z najlepších aspektov nášho života sú tie, ktoré obstáli v skúške času. Rovnováha medzi týždennými silami nás môže inšpirovať k zavedeniu nových, kreatívnych zmien, ktoré rešpektujú rámec našich minulých úspechov.

Keď prechádzame aktuálnym týždňom, nosíme v sebe ducha znamenia Býk. Robme si preto plány, ktoré nie sú len snom, ale sú naopak uskutočniteľnými krokmi smerom k hmatateľnej budúcnosti. Tešme sa tento týždeň na Nov Mesiaca, vďaka ktorému rozkvitajú nápady, projekty, naše plány.

Toto je týždeň uzemnenia, prirodzenosti. Sústredíme sa na potešenie z textúr lásky a tolerancie. Zapamätajme si však, že tie najhlbšie radosti často pochádzajú z tých najjednoduchších zdrojov. Nech je stredajší Nov Mesiaca sprievodcom k bohatšiemu a emocionálne plnému životu.


Aký výraz opisuje Horoskop u ďalších planét v tomto týždni?

Slnko aj Venuša ladne prechádzajú Býkom. Týždenný vzduch tak prevoniava hmatateľný pocit uzemnenia a zmyselnosti. Slnko v Býkovi ožiaruje cestu k vytrvalosti a trpezlivosti. Slnko znamenia vyzýva oceňovať a stavať na tom, čo je už stabilné, kultivujúc priestor, kde sa naše korene môžu ponoriť hlbšie pri hľadaní stability a bezpečia.

Tento týždeň je časom vhodným na vychutnávanie si pomalého rozvíjania jednoduchých životných radostí. Sústreďme sa v tomto týždni na pestovanie lojality k tomu, čo je osvedčené a pravdivé, a na obranu hodnôt, ktoré nám ponúkajú útechu a kontinuitu.

Ale keď sa Slnko zaviazalo k metodickému rytmu Býka, Merkúr a Mars vložia živý kontrast s ich ohnivým pobytom v Baranovi. Tieto dve planéty rozprúdia tohtotýždňový dynamický tanec medzi vytrvalosťou a spontánnosťou.

Merkúr a Venuša ovplyvňujú horoskop lásky

Týždenný Merkúr v Baranovi poháňa naše myšlienky a slová s naliehavosťou a priamosťou. Komunikácia sa stáva dôležitá až nevyhnutná, pretože rozhodnutia sa prijímajú s rýchlou dôverou a vedú nás k priamym výsledkom. Tento týždeň komunikujme jasne a rozhovory neodkladajme.

Venuša, ktorá sa pripojí k Slnku na jeho ceste býkom, prehĺbuje túžbu znamení po hmatateľných prejavoch krásy a náklonnosti. Pôvab fyzických a zmyslových zážitkov sa zvyšuje, vďaka čomu je to ideálny čas na nadviazanie hlbších spojení dotykom ruky alebo spoločným objatím.

Mars v Baranovi zosilňuje asertívnu energiu znamení zverokruhu. Povzbudzuje nás, aby sme napĺňali naše túžby s odvahou, ktorá je vzrušujúca. Naše činy sú riadené inštinktom, ktorý nás núti kráčať životom bez bremena pochybností, alebo strachu. Týždenný Mars je výzvou k akcii. K tomu, aby sme týždeň využili na presadenie svojej nezávislosti a horlivosti.

Tento týždeň je teda rozprávaním o rovnováhe a kontraste – lekciou o zosúladení jemného, výživného ťahu Býka s odvážnym, dobrodružným zmyslom Barana.


Akú symboliku nesie tento týždeň?

Ružový tulipán je tohtotýždňovým kvetom, symbolizujúcim lásku a starostlivosť. Veci a energie, ktoré sú najpodstatnejšie. Tulipán je v tomto týžni kvetom radostných udalostí, ktoré sám týždeň predpovdá v horoskope.

Je čas, aby sme sa uzemnili v pohodlí známych pôžitkov a zároveň sa odvážili vrhnúť sa do nových akcií s odvahou a presvedčením. Hľadajme stabilitu vo svojich hodnotách a vzťahoch, no zostaňme otvorení povzbudivému rozvoju nových nápadov a rýchlych rozhodnutí.

Nakoniec, transformačná sila Pluta začne prenikať, keď sa tento týždeň vyjadrí v znamení Vodnár, v cúvajúcom pohybe. Pluto vo Vodnárovi spochybňuje naše predstavy o komunite a individualite a presadzuje zmeny, ktoré ovplyvňujú nielen jednotlivca, ale i komunitu. Pluto na tomto mieste jednoznačne volá po inovácií. Aj keď sa jeho účinky tento týždeň nemusia prejaviť hneď, semienka transformácie a zmien, sú zasiaté.

Tento týždeň je teda súzvukom stability a zmeny. Pozýva znamenia zverokruhu, aby sme sa uzemnili v spoľahlivom objatí Býka a zároveň sa pripravili na prispôsobenie sa, s inovatívnymi prúdmi Uránu a s hĺbkou Pluta. Prijmime hojnosť s Jupiterom. Starajme sa o duchovno so Saturnom. Milujme otvorene a dychtivo s Venušou. Týždenné tempo vesmíru je zaujímavé a zasahuje celý zverokruh, lásku, vzťahy aj finančné rozhodnutia.

Skutočnú mágiu tohto týždňa rozbehne streda, s jej Novom Mesiaca. Energia ohňa, ktorá dominuje týždňu spolu so zemou neupúšťa od zmyselnosti a nezlomnosti. Nebeská energia je s Novom obzvlášť silná, najmä v druhej polovici týždňa, kedy by sme sa mali odhodlať k vyšším cieľom.

Prajeme vám úspešný a láskou naplnený 19. týždeň 2024. Týždenný Horoskop nezabudnite zdieľať, aby sa každý okolo vás dozvedel o svojom osude.

Týždenný Horoskop pre všetky znamenia zverokruhu, od 06. do 12. Mája 2024:


Rýchle Vyhľadávanie: Napíšte čo hľadáte (napríklad - Horoskop Dnes):



Baran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Škorpión Strelec Kozorožec Vodnár Ryby


Tím Horoskop a Tarot je vám k dispozícií na adrese horoskop.vestenie@gmail.com

Všetky horoskopy, tarot a veštenie, pre vás s láskou vypracovala veštkyňa Sibyla. Vydavateľom článku je tím Horoskop & Tarot.
Najlepšie horoskopy nájdete na stránke https://horoskop-tarot.sk

Kontakt: Pre Vypracovanie Osobného Grafu, veštenie, výklad Tarotu, alebo vytvorenie Horoskopu Lásky je veštkyňa Sibyla k dispozícii prostredníctvom mailu vestenie.horoskop@gmail.com

Navštívte tiež náš spriatelený web v Anglickom Jazyku www.horoscope-divination.com

Spriatelená stránka v Českom Jazyku www.horoskop-tarot.cz

Tieto stránky používajú súbory cookies. Zotrvaním na stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.

Autorské práva sú vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj v inom jazyku bez písomného súhlasu autora je zakázané. Pre použitie článkov alebo vybraného obsahu na vašom webe či inak, kontaktujte autora prostredníctvom mailu horoskop.vestenie@gmail.com