Tieto čínske znamenia zbohatnú v roku Draka 2024

Expert na Čínsku Kultúru nám priblížil, čo znamená rok Draka pre našu vnútornú energiu a pre životné kroky. V roku 2024 budú naše rozhodnutia blízko prepojené s energiou Draka, ktorý vlastní niekoľko špecifických kladných, aj negatívnych vlastností.

Čo je lunárny nový rok z pohľadu Čínskej astrológie? Aké rozdiely existujú medzi našim a Čínskym Novým rokom?

Západný Nový rok, ktorý oslavujeme aj my na Slovensku sa datuje na posledný deň kalendárneho roku. Oslavuje sa každoročne 01. Januára a oslavy presahujú z 31. Decembra. U nás je Nový rok oslavou nových období. Zanechávame za sebou staré, aby sme vítali nové. Náš nový rok je známy ako Gregoriánsky Nový rok.

Lunárny Čínsky Nový rok sa oslavuje ako sviatok jari. Riadi sa lunisolárnym kalendárom a najčastejšie pripadá na obdobie medzi 21. januárom a 20. februárom každého roku. Tento rok pripadol Čínsky Nový Rok na 10. Február 2024. Práve v tento deň sa začína vláda Draka.

V niektorých veciach sa oslava nového roka podobá. Avšak, niektoré zvyky a tradície sa líšia a preto je naša, aj čínska oslava jedinečná. Slovenský Nový rok sa oslavuje svojrázne. Každý si ho predstavujeme inak, pre každého je jedinečný. Zvykom je byť s rodinou, priateľmi, s ľuďmi, ktorí sú nám najbližší.

V čínskej kultúre predstavuje lunárny nový rok festival, kde sa jeho znaky líšia aj od regiónu číny. Festivaly oslavy Čínskeho Nového Roku sú krásne, plné farieb, tanca, zdobené. Táto oslava je veľká, spojená s tradičnými jedlami a zábavou, no predovšetkým s oslavovu nového zvieraťa, ktoré ovládne energiu daného roku. Pre rok 2024 je ním Drak, s elementom Drevo. Farbou roka 2024 sa stáva zelená.


Aké zvieratá predstavuje čínsky zverokruh?

V akom čínskom znamení som narodený/narodená?

Čínsky zverokruh je zaujímavý. Každý rok predstavuje vládu iného zvieraťa. Čínske znamenia zverokruhu sa opakujú v 12 ročnom cykle. Jedno znamenie teda vládne iba jedenkrát za 12 rokov. S elementom daného roku je to ešte zdĺhavejšie. Roku 2024 vládne Drevo. A táto kombinácia znamenia Drak a elementu Drevo, sa poslednýkrát zopakovala v roku 1964. A teraz opäť, po 60 rokoch. Už aj v tomto cykle je badateľná tradícia a nádych inej kultúry, akej sa venuje západný zverokruh.

Prvé znamenie čínskeho zverokruhu je Potkan, nasleduje Buvol a tretím znamením v poradí čínskej astrológie je Tiger. Tiger vládol roku 2022 a potom prišiel k žezlu Zajac, ktorý zodpovedal za rok 2023. 10. Február 2024 štartuje sezónu Draka, ktorý je z hľadiska poradia piatym znamením čínkeho zoznamu zvierat. Šieste čínske znamenie je Had a ten preberie žezlo vlády 29. Januára 2025, kedy začína čínsky rok Hada 2025.

Nasledujúce čínske znamenia od siedmeho do posledného, dvanásteho sú Kôň, Ovca - ale zvykava sa označovať aj ako Koza, Opica, Kohút, Pes a napokon, čínske znamenie Prasa. Poradie znamení je podľa čínskej kultúry pevné, pričom ako vidíte Drak, vládca roku 2024, je piate znamenie.

Každému čínskemu novému roku sa ďalej prisudzuje aj základný element. V čínskej kozmológii existujú elementy Kov (jin), Drevo (mu), Voda (shui), Oheň (huo) a Zem (tu). Kombináciou znamenia a elementu vzniká 60 ročný cyklus. Verí sa, že vesmír je zložený z piatich elementov a tie sa navzájom cyklicky prepájajú a ovplyvňujú.

Čínsky lunárny kalendár určuje pre rok 2024 teda špecifické zviera - Drak a rovnako aj jedinečný element Drevo. Kombináciou vzniká rok Dreveného Draka, pričom farba zelená je farbou dreveného elementu. 10. Februára 2024 teda privítajme ROK ZELENÉHO DREVENÉHO DRAKA 2024.


Som narodený v čínskom znamení Drak? Ktoré sú roky Draka?

Aby sme pochopili, ku ktorému znameniu patríme, musíme poznať svoj dátum narodenia a porozumieť tomu, aké čínske znamenie vládlo konkrétnemu roku. V roku 2024, teda od 10. Februára 2024 do 28. Januára 2024 sa budú rodiť drevení Draci. Takto narodení dráčikovia budú mať viaceré vlastnosti spoločné.

Tí, narodení v znamení Dreveného draka sú obdarení enormnou silou a bystrou inteligenciou. Rovnako, ako sa to traduje o znamení Prasiatko, i Drak v sebe nosí prirodzenu iskru šťastia, ktorá ho nabíja šťastím viac, než iné znamenia čínskeho zverokruhu. Tak ako sila blesku z neba, ktorá ničí aj stromy, tak prenikne Drak do energie prebiehajúceho roku a podporí znamenia svojou výnimočnou kvalitou dokonalosti a dominancie.

Po roku Zajaca 2023 bude Drak náhlou zmenou. Prenikne do našich domovov ako náboj väčšej pracovitosti, ale aj väčšej túžbe po dominancii. Kvôli negatívnejšej črte draka, ktorou je dominancia, arogancia a podráždenosť nás čakajú častejšie chvíle rebélia a intolerancie iných. Veríme však, že energia Draka, ak je správne smerovaná dokáže veci skôr podporiť, než zničiť. Bude dôležité, ako sa vyrovnáme so zmenou energie na dominantnejšiu. Sme pripravený prijať malé aj veľké porážky?

Aj čínska astrológia prijíma fakt, že každý človek je jedinečný a individuálny. Nehádžeme preto každého Draka do rovnakého vreca, aj keď niektoré vlastnosti Drakov sú spoločné a Drak ich nezaprie. Drak vládne roku 2024 a vládol zároveň aj nasledujúcim rokom: 1928, 1940, 1952, 1964 (tu vládol Drevený Drak), 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.


Čo v roku Draka 2024 nerobiť? Čomu sa vyhýbať?

Rok Draka 2024 je časom, kedy by mali byť určité veci pre nás tabu, aby sme sa vyhli pritiahnutia nešťastnej sily. Ak chceme prežiť rok Draka prevažne s podporou priazne energií mali by sme sa snažiť o viacero návykov:


Čo mi v roku Draka 2024 dodá šťastie, zdravie a energiu? S čím je spojené šťastie?

Žltá farba a rovnako aj modrá sú podporné farby radosti a spokojnosti. Domácnosť by sme mali dozdobiť uvedenými farbami rovnako, ako aj kanceláriu. Do tej sa hodí aj zelená farba, ktorá je farbou roka a tradičnou tiež farbou peňazí. Žltá, či zlatá farba rozlejú vo vašom priestore energiu a silu, ako samotné slnko podporuje našu zem v rozkvete.

Zlatá farba rozvíja excelentnú pozitívnu energiu. Zlatá a žltá farba predstavujú bohatstvo samotnej zeme, ktorú vyživuje zlaté slnko. Modrá je prepojená s bohatstvom, a nesmiernou duchovnou pevnosťou. Pre podporu psychickej pohody je modrá ako voda, ktorá napojí smädnú kvetinu.

Ak sa potrebujete prebudiť alebo liečiť po duchovnej a duševnej stránke, voľte do svojho priestoru krásne odtiene modrej farby. Použite nové dekorácie a posilnite svoje ja aj liečením farieb, praktikou Feng Shui 2024, ktorá dopĺňa kvalitný prejav pozitívnych stránok Draka.

Zaraďte preto do svojho každodenného šatníka viac vibrujúcej a lákavej žltej, či zlatej farby. Nezabúdajte aj na modré doplnky, na synonymum nádeje, možností a ticha, ktorým vibruje pokojná hladina modrej vody. Veríme, že Rok Draka 2024 vám dopraje silu rovnako, ako silný je najmocnejší Drak. Nech máte toľko energie ako Dračí let vo výšinách a nech je vaša duša nezlomná ako Drakovo odhodlanie pri ochrane toho, čo mu je najbližšie.

V akom znamení ste sa narodili vy? V akom váš partner? Spojte sa s nami na YouTube, kde diskutujeme o znameniach každého z nás. Zistíte viac o tom, ako sa Vaše znamenie prejavuje a ako sa v roku Draka 2024 cítite.


Čínsky Horoskop 2024:


Čínsky Horoskop 2024 Byvol:


Čínsky Horoskop 2024 Pes:


Čínsky Horoskop 2024 Prasa:

Vyskúšajte Tiež Horoskopy:


Rýchle Vyhľadávanie: Napíšte čo hľadáte (napríklad - Horoskop Dnes):



Baran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Škorpión Strelec Kozorožec Vodnár Ryby


Tím Horoskop a Tarot je vám k dispozícií na adrese horoskop.vestenie@gmail.com

Všetky horoskopy, tarot a veštenie, pre vás s láskou vypracovala veštkyňa Sibyla. Vydavateľom článku je tím Horoskop & Tarot.
Najlepšie horoskopy nájdete na stránke https://horoskop-tarot.sk

Kontakt: Pre Vypracovanie Osobného Grafu, veštenie, výklad Tarotu, alebo vytvorenie Horoskopu Lásky je veštkyňa Sibyla k dispozícii prostredníctvom mailu vestenie.horoskop@gmail.com

Navštívte tiež náš spriatelený web v Anglickom Jazyku www.horoscope-divination.com

Spriatelená stránka v Českom Jazyku www.horoskop-tarot.cz

Tieto stránky používajú súbory cookies. Zotrvaním na stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.

Autorské práva sú vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj v inom jazyku bez písomného súhlasu autora je zakázané. Pre použitie článkov alebo vybraného obsahu na vašom webe či inak, kontaktujte autora prostredníctvom mailu horoskop.vestenie@gmail.com